PolarhallPolarhallPolarhallPolarhallPolarhall

Polarhall

Polarhallen är förstärkt och dimensionerad för att klara snö- och vindlaster i Sveriges nordligaste breddgrader. Hallens spännsystem för väggar och tak säkerställer lång livslängd och minimerar behovet av underhåll.

  • Robust konstruktion
  • Lackerad duk för snöavrinning
  • Enkel grundläggning
  • Varmgalvaniserad stomme
 
 
 
 

PVC-hallen som klarar av ett tuffare klimat

Polarhall är förstärkt och dimensionerad för att klara snö- och vindlaster i Sveriges nordligaste breddgrader. Polarhallens spännsystem för väggar och tak säkerställer lång livslängd och motstånd mot stora snö- och vindlaster.

 

Hallens väggbeklädnad består av en mycket stark polyesterväv som är plastbelagd och lackerad för att skapa en glatt yta vilket bidrar till att snön glider av takytan. Polarhallen utrustas som standard med en robust manuell skjutport som fungerar i alla väder. Övriga porttyper levereras enligt önskemål.

 

Polarhallens stomme är varmgalvaniserad vilket gör att den står emot korrosion även i de mest aggressiva miljöer. Hallen måttanpassas och utrustas efter behov. Se vidare under Tillval.

 

Hallen förankras direkt på marken med jordankare/förankringsjärn alternativt direkt i berggrunden med expander/kemankare.

Klarar Polarhallen norra Sveriges hårda väderförhållande?

 

Polarhallen är dimensionerad för att stå i snözon 2,5 - 4,5 vilket innebär att den är förstärkt för att klara höga snölaster. Stommen är CE-märkt enligt EN-1090 som innebär att svetsning, galvanisering och kontroller är utförda av certifierade verkstäder. Detta borgar för en hög kvalité.  Dukspänningen med spännskruvar samt lackerad duk gör att snön enkelt rasar av hallen. Det finns en mängd olika tillval även till Polarhallen,  t ex snörasskydd, belysning, avfuktning mm som man kan komplettera hallen med.

 

PMH Polarhallen går även att ganska snabbt och enkelt att isolera med samma typ av isolering vi använder på Climathallen. Isoleringen består av 100 mm polyeten som fästs i stommen och utmed taket och väggarna, så att man får en varm och behaglig hall. Isoleringsmaterialet är fäst på samma sorts pvc-duk som hallens utsidan har. Hallen får en vit dukyta invändigt både på väggar och tak, även om ni valt en mörk färg på ytterväggarna.

Snörasskydd

I de fall porten sätts på långsidan kommer snö och vatten ner i portöppningen. För att undvika detta kan ett snörasskydd monteras ovanför portar och gångdörrar. Snörasskyddet finns i två storlekar och består av en stabil konstruktion belagd med plåt. Det sätts även en tätning mellan hallen och snörasskyddet för att få en tät konstruktion. 

 

 

Dukvalitet / Färger 

Duken som används till våra hallar är mycket kraftig med hög riv- och draghållfasthet. Duken är lackerad för att skapa en glatt yta, vilket bidrar till  att snön glider av taket. Som standard förses hallen med vitt tak som ger hallen en ljus o behaglig interiör. 

 

PMH-hallen kan fås i ett antal standardfärger som gör att den smälter in i befintlig miljö. Se färgkarta

Snölast

Polarhallen är dimensionerad utifrån Boverkets normer med den snölast som gäller för respektive kommun. Aktuella snölaster för Polarhallen är 2,5-4,5 vilket är de högsta snözonerna i Sverige, vilket  innebär att hallen är speciellt utformad att sättas upp i den norra delen av vårt land.

 

Montage

Vi tillhandahåller alltid komplett montage av PMH-Hallen oavsett var i Sverige den sätts upp. Våra erfarna montörer garanterar en lång livslängd på er hall. Vi monterar under hela året och ingen väderlek hindrar oss. Det som vi normalt sett inte kan göra vintertid är tätning mot mark, men då återkommer vi på vårkanten och färdigställer denna.

bygga polarhall ritning
bygga polarhall ritning sidvy
bygga polarhall ritning framifrån
bygga polarhall ritning vy ovanför vy

Se film för Polarhall

 
PMH-Hallen, som löser Era lokalbehov
PMH-Hallen, den svensk konstruerade lagerhallen. Marknadsledande i över 40 år! Vi har ett stort utbud av lagerhallar och hjälper gärna till att finna den bäst lämpade hallen för ert behov. Se filmen om varför välja oss »
 
 
PMH-Hallen, 40 år på marknaden
PMH-Hallen den svensk konstruerade lagerhallen för lager, produktion och uthyrning. Lagerhallen kan erhållas i valfri längd och bredd samt har en fri, ljus golvyta utan pelare. Se filmen om PMH-Hallen »
 

Frågor om produkten?

Har du frågor om produkten, vill lägga en beställning eller begära offert – vänligen kontakta oss via telefon eller e-post.