ClimathallClimathallClimathallClimathallClimathall

Climathall

Climathall är den enkla isolerade tälthallen. Dess  snabba montageprincip gör den kostnadseffektiv samtidigt som den har ett högt isoleringsvärde. Climathallen lämpar sig mycket väl för lagring av temperaturkänsligt material. 

  • Högt isoleringsvärde
  • Kostnadseffektiv
  • Kort leveranstid
  • Underhållsfritt material
 
 
 
 

Climathallen är den enkla isolerade tälthallen

Climathall är en effektiv lösning på ett utrymme som skall vara uppvärmt och samtidigt energibesparande. Hallen isoleras med enkel metod, som gör att hallen kan monteras snabbt och rationellt. Climathall bygger vidare på Lagerhallen med väggar och tak av plastbelagd polyesterväv eller Combihallen med väggar av stålplåt. Hallens insida kläs sedan med en isolerad innerduk som fästes upp i stålstommen. Isoleringen är som standard uppbyggd av 100 mm polyeten.

 

Polyetenisoleringen säkerställer lång livslängd samt bibehållen isoleringsförmåga även i fuktiga miljöer. Beräknat U-värde 0,4W/m2C. Isoleringstjockleken kan ändras om annat U-värde önskas. Climathall utrustas som standard med isolerade vikportar som kan fås i olika storlekar. Vill ni ha en annan sorts port, som t ex motordriven så kan vi ordna det också. Skräddarsytt är det som gäller hos oss. Vi försöker i den mån det är tekniskt möjligt tillgodose alla era önskemål.

Är dina produkter temperaturkänsliga?

 

Det kan finnas olika tillfällen då gods behöver förvaras i tempererat utrymme. Det kan vara tunga homogena material  som t ex metaller i väntan på att det skall in i produktionen behöver hålla en viss temperatur. Då är Climathall det optimala valet som tempererad buffertzon. Climathallen är även perfekt som plocklager, där man förvarar sina färdiga produkter i uppvärmt utrymme. Det blir ett behagligt klimat inne i hallen, även när det är kallt ute. 

 

Climathall produceras av standardkomponenter, som möjliggör stor variation av bredd, längd och höjd. Tälthallens konstruktionen har självbärande ramar som ger en pelarfri yta med en spännvidd upp till 40 meter och valfri längd.

 

 

Varför välja en PMH-Climathall?

 

Vi monterar isoleringen på insidan!

  • Med isoleringen på insidan av ramarna är den bättre skyddad och bibehåller sin isolerade funktion.
  • Isoleringen som är placerad på utsidan kan pressas ihop vid snöbelastning och förlora sin isoleringsförmåga. Detta sker ej med PMH-Climathall.
  • Isolering placerad på insidan blir inte påverkad negativt om olyckan skulle vara framme med ett hål eller en reva i duken. Är isoleringen placerad i ytterduken, kommer vattnet in till isoleringen och då minskar isoleringsförmågan väsentligt. Detta förebyggs med vår lösning där isoleringen är placerad skyddad på insidan.

Invändigt ytskikt

Climathallens insida är klädd med en flamskyddad kraftig pvc-duk. För att uppnå en ljus och fin interiör, är den som standard vit.  Trots den isolerade innerduken, går det att fästa inredning i hallens stålstomme, såsom kabelstegar, värmeaggregat mm.

 

Uppvärmning / Ventilation

Som standard levereras isolerade lagertält med elmatade aerotemprar. Dessa placeras ca 3 meter upp på hallens väggar med ett riktat luftflöde. För ett jämnt värmeflöde placeras dessa enligt ett optimerat mönster. Beroende på hallens storlek, förses ett antal av dessa aerotemprar med blandningsskåp som tar in frisk luft.

Belysning

Våra lagertält är som standard försedda med vitt tak, som dagtid gör att det är ljust inne i hallen. Den mörkare tiden på dygnet behövs det extern belysning. Vi använder oss av IP23 industriarmaturer vilken är anpassad för montage i industrier med högre takhöjd. Vi tillhandahåller både konventionella lysrörsarmaturer eller LED armaturer för önskat ljusflöde. Dessa monteras och kopplas ihop på stållina som fästs uppe i fackverket i taket, så de inte hindrar utnyttjandet av full lagerhöjd.

 

Armaturerna placeras i längsgående rader med ett cc avstånd på 4 meter. Antalen rader dimensioneras utifrån önskat luxtal. Belysningen kan styras på olika vis, tex med skymningsrelä och rörelsevakt.

Klimathall konstruktion sidvy
Klimathall konstruktion framifrån
Klimathall konstruktion sidvy
Klimathall konstruktion ovanför

Se film för Climathall

 
PMH-Hallen, väx med Er framgång
PMH-Hallen kundanpassas enligt önskemål för att vara idealisk för varje enskilt uppdrag och verksamhet. Vi har sedan 1974 levererat mer än 3000 lagerhallar till nöjda kunder runt om i Sverige. Se filmen väx mer Er framgång »
 
 
PMH-Hallen, en vy från ovan
Många av våra kunder väljer PMH-Hallen för kvalité, flexibilitet och den låga investeringskostnaden. När ni väljer PMH-Hallen så hjälper vi er hela vägen med bygglovshjälp, projektering och montage. Se filmen en PMH-Hall från ovan »
 

Frågor om produkten?

Har du frågor om produkten, vill lägga en beställning eller begära offert – vänligen kontakta oss via telefon eller e-post.