Plåthall är den smarta plåthallen! Plåthallen är uppbyggd med en robust motståndskraftig konstruktion med stålplåt på väggarna och ett tak av vit ljusgenomsläpplig plastduk som gör att det kommer in dagsljus över hela golvytan.
Söker ni en byggnad som behöver vara lite tåligare och stå i en hårdare miljö, så är en plåthall något att satsa på. Den är en snabb, rationell och framförallt ekonomisk fördelaktig lösning på de flesta lokalproblem som lager, försäljning- och produktionslokal mm. Plåthall har många fördelar jämfört med konventionella byggnader: bla. stora fria ljusa golvytor utan hindrande pelare, underhållsfritt material och kort byggtid. Dessutom kan hallen enkelt förlängas eller flyttas.
Plåthall är i grunden likadan som en Lagerhall, vilket betyder att man kan få den i samma storlekar som lagerhallen. Standardbredden är mellan 8-40 meter och längden är valfri, indelad i 4-meterssektioner. Stommen utgörs av en kraftig stålkonstruktion som vi dimensionerar utifrån vilken snözon som gäller för just er kommun. Plåthall går att få i en mängd olika färger, så den är lätt att anpassa till era övriga byggnader .
Hallens plåtklädda väggar minskar risken för skadegörelse och inbrott om står hallen utanför inhängnat område. Plåthallen går att skräddarsy precis som ni behöver den, vi kan ordna fönster och det går att montera olika typer av portar; som takkjutportar eller vikportar och gångdörrar. Behöver hallen nås från en annan byggnad, kan vi göra en förbindelsegång i samma material, det funkar också att docka den direkt på en befintlig byggnad.
En PMH Plåthall har många fördelar jämfört med en vanlig plåtbyggnad. Först och främst är den mycket ljusare än en vanlig plåthall med plåttak , eftersom det vita duktaket gör att 80 % av dagsljuset kommer in i hallen och lyser upp hela ytan. Vill man ha in mera ljus, och även kunna se ordentligt under den mörka delen av dygnet, kan man sätta in belysning i taket. Plåthallen är lika tät som en PMH Lagerhall trots att vi kombinerar ett hårdare material i väggarna med ett mjukare material i taket. Fördelen med att den är tät, är lämpligheten för avfuktning och då kan man även förvara fuktkänsligt material i plåthallen. Ett plåttak rostar gärna pga all väder och vind det utsätts för, och detta slipper man med duktaket. Hela konstruktionen är faktiskt underhållsfri.
Underlaget man bygger hallen på behöver inte lika mycket bearbetning som en konventionell byggnad behöver. Plåthallen går att montera direkt på en befintlig mark utan plintgrund, så markarbetet blir mycket billigare , byggtiden är också betydligt kortare än en vanlig byggnadtion. Skulle man sen vilja flytta hallen, eller bygga till den, så är det ganska lätt att ordna!
Plåthallen kombinerar fördelen med plåthall och lagertält. Väggarna kläs med 0,6 mm tjock profilerad plåt som har en polyesterlackering i valfri standardfärg i tjocklek 25my. Taket består av vit hallduk som till viss del är transparant och släpper in mycket av dagsljuset och detta gör att det är ljust och fint i hallen dagtid utan behov av belysning. Takduken är lackerad för att ytan skall behålla sina fördelaktiga egenskaper såsom tex smutsavvisande.
Lagerhallens stomme består av kallformade stålprofiler som är ytbehandlade med varmförzinkning enligt SS-EN ISO 1461, motsvarande minimum korrosionsklass C3. Detta innebär att stommen har en mycket lång livslängd och hög motståndskraft mot korrosion även i aggressiva miljöer. Den kemiska reaktionen mellan zink och järn, gör att det uppstår en självläkande effekt om småskador på ytskiktet uppstår.
Plåthallen kan förses med takavvattning. Hallen utrustas då med ett erforderligt antal stuprör och takrännor. Stuprören kan kopplas till markledningsrör om sådana finns eller installeras i samband med övriga markarbeten. Som alternativ kan stuprören förses med utkastare för vattenavledning till brunn eller dylikt. Färganpassning av hängrännor och stuprör är möjlig efter önskemål, dessa är som standard vita eller svarta.
Det finns många olika möjligheter för grundläggning av Plåthallen.
1. Avvägd, väl packad/kompakterad grusplan.
2. Befintlig eller ny avvägd asfaltplan.
3. Helgjuten betongplatta.
4. Prefabricerad eller platsgjuten betongsockel.
På grusplan eller asfaltplan sker förankring med förankringsjärn alternativt jordankare som drivs ner i marken och expanderas. På betong sker förankring med ingjutna bultgrupper alternativt expander/kemankare.