Tälthall

Två tälthallar med stor lageryta

Tälthallar för industri och lager

En tälthall är en flexibel lagerlösning med kort etableringstid och kan användas både permanent och vid tillfälliga behov. Tälthallen går enkelt att anpassa efter just er verksamhet och är lätt att förlänga eller flytta vid förändrade förutsättningar.

Vi erbjuder möjligheten att köpa, leasa eller hyra hallen, vilket ger er flexibilitet och kostnadseffektiva alternativ.

Med över 45 års erfarenhet och mer än 3000 byggda hallar, kan ni lita på vår kompetens och kvalitet. En tälthall från PMH-Hallen är en pålitlig och hållbar lösning som gör skillnad i den dagliga verksamheten.

Vad är en tälthall?

En tälthall är en flexibel lagerlösning vars konstruktion består av en stålram och en duk av PVC-belagd polyesterväv. Den har en pelarfri och anpassningsbar yta vilket gör den användningsbar inom flera branscher och användningsområden. En tälthall kan skräddarsys efter specifika behov och kan utrustas för att hantera temperaturkänsligt och fuktkänsligt gods.

Våra tälthallar

Tälthall

Tälthall

Tälthallen är den rationella och ekonomiska lösningen på de flesta lagerbehov. Med beprövad konstruktion och stort tillbehörsprogram kan den enkelt anpassas efter era specifika behov så ni kan effektivisera och optimera er lagerhantering efter just er verksamhet.

 
Tälthall med plåtsidor

Tälthall med plåt

Tälthallen med plåt är robust och motståndskraftig byggnad för att vara tålig i en tuffare miljö. Väggarna är klädda av stålplåt och taket är med duk. Detta ger ett extra skydd på sidorna samtidigt som duktaket använder dagsljuset för att lysa upp hallen. Enkel att flytta eller bygga till.

 
Tälthall med öppen sida

Väderskyddande tälthall

Den väderskyddande hallen ger ett effektivt väderskydd samtidigt som den ger snabb och enkel åtkomst till godset. Hallens flexibilitet är stor, där längd, bredd och höjd anpassas efter era maskiner och gods. Den kan även förändras, förlängas och flyttas om behoven ändras över tid.

 
Isolerad Tälthall

Isolerad tälthall

Den isolerade tälthallen är det självklara valet när ni behöver ett uppvärmt och energibesparande lagerutrymme. Den är välisolerad och lämpar sig perfekt för lagring av temperaturkänsliga material. Tack vare den smarta och snabba montageprincipen är hallen ett mycket attraktivt och kostnadseffektivt val.

 
Tälthall med avfuktning

Avfuktad tälthall

Torrluftlager är en idealisk och energisnål lösning för lagring av fuktkänsligt material. Tälthallens täta konstruktion gör att den inre miljön kan kontrolleras effektivt genom avfuktning utan behov av värmeisolering/uppvärmning. Torrluftslagret är en smart och kostnadseffektiv lagerlösning som säkerställer er godskvalité.

 
Tälthall i snö

Tälthall för tufft klimat

En förstärkt och dimensionerad hall för att klara snö- och vindlaster i Sveriges nordligaste breddgrader. Spännsystemet för väggar och tak säkerställer lång livslängd och minimerar behovet av underhåll. Den varmgalvaniserade stommen gör att den står emot korrosion även i aggressiva miljöer. Duken är lackerad för förbättrad snöavrinning.

 

Video Tälthall

Storlek

Ritning av bredd och höjd av en tälthall

Bredd

Vi erbjuder tälthallar i en rad olika storlekar och konfigurationer för att möta era förvaringsbehov. Våra tälthallar finns i ett antal fribärande standardbredder: 8-10-12-15-18-20-24-26-30-36-40 meter, men har ni behov för en bredare tälthall så kontakta oss så kan vi lösa det. På längden finns inga begränsningar och utföres i multiplar om 4 meter.

Höjd

Då tälthallens konstruktion är bågformad så varierar höjden, höjden blir högre i mitten och lägre på sidorna. Den styrande höjden är den fria höjden ute vid sidan vid fackverket. Vi på PMH-Hallen dimensionerar höjden efter era behov och krav: tex om ni behöver tippa maskiner i tälthallen som bulklager eller behöver lasta pallställ högt.

Bygga tälthall

Bygglov tälthall

Projektering

Våra tälthallar projekteras efter era förutsättningar, behov och villkor. PMH-Hallens konstruktionsavdelning utvecklar, beräknar samt tar fram ritningsunderlag enligt gällande normer och bestämmelser. Detta innefattar kompletta bygghandlingar för byggnationen från konstruktion till installationer.

Bygglov

Om tälthallen sätts upp inom detaljplanerat område krävs bygglov. Det finns temporärt eller permanent bygglov. Vi hjälper kostnadsfritt till med den dokumentation i form av ritningar, intyg och kontrollplaner som krävs. Efter att bygglovet har beviljats, erbjuder vi konsultation inför tekniskt samråd och syn inför slutbeskedet.

 

Montage

Vi tillhandahåller montage på alla våra tälthallar och vi monterar i hela landet året runt. Montage sker till ett fast pris på alla nya tälthallar. Våra erfarna och professionella montörer genomför montaget som säkerställer en lång livslängd på er hall. Före montaget besöker vi er gärna för att gå igenom platsen där tälthallen skall monteras och för ett lyckat montage.

Färdig hall

PMH-Hallen finns där för er även efter att ni fått er färdiga tälthall på plats. Vi erbjuder serviceavtal och gör servicebesök för att utföra reparation vid olyckor eller för att göra underhåll i förebyggande syfte. Behöver ni i framtiden förlänga, förkorta eller flytta er tälthall så löser vi även detta.

Dimensionerade för vindlast & snölast

Tälthall för industri

Svenska krav & EU-direktiv

Våra tälthallars konstruktion, design och utformning uppfyller alla krav enligt svensk standard  och efter de senaste EU-direktiven. Vi tar säkerhet och kvalitet på största allvar, därför lägger vi stor vikt vid att se till att alla våra tälthallar alltid uppfyller högsta standard och att de är konstruerade för att tåla daglig drift och normala väderförhållanden.

Regn

En tälthall är en idealisk lösning för att skydda gods, maskiner eller material från regn. Våra dukar är tillverkade av högkvalitativt och vattentätt material vilket gör att den kan motstå vatten effektivt. Även om en tälthallen har en öppen sida eller flera öppna sidor så är den fortfarande effektiv när det gäller att skydda mot regn.

Vindlast

Vi tillverkar och dimensionerar våra tälthallar efter rådande referensvindhastighet (21-26 m/s). Hänsyn tages även till terrängtyp på montage platsen.

Snölast

Vi tillverkar och dimensionerar alltid våra tälthallar efter rådande snölastzon (1.0-3.5) på montageplatsen.

Montage av tälthall

Montage av tälthall

Montage

PMH-Hallen har en omfattande erfarenhet av att montera tälthallar. Våra montörer har många års erfarenhet av att montera tälthallar på ett professionellt sätt. Vi är stolta över vår långa erfarenhet och vår kunskap som gör att vi kan erbjuda fasta priser för tälthallsmontage och garantera korrekt utförande på ett snabbt och effektivt sätt.

PMH-Hallen har byggt över 3000 tälthallar både i Norden och i andra delar av världen. Denna erfarenhet har gett oss en omfattande kunskap om tälthallsmontage för olika klimat, förutsättningar och markunderlag. Vi är medvetna om de utmaningar som kan uppstå vid montage av tälthallar i olika miljöer och vi har de rätta verktygen, teknikerna och expertisen för att garantera en smidig och framgångsrik installation.

Certifikat & Säkerhet

Vi tar säkerhet och arbetsmiljön på största allvar när vi tillverkar och monterar tälthallar. Våra montörer genomgår kontinuerligt utbildningar och har de certifieringarna som krävs för att uträtta montage enligt gällande arbetsmiljölagar. Vi genomgår även de lokala säkerhetsutbildningar som er verksamhet kräver.

Våra montörer erhåller följande certifieringar

  • SSG Entré (Säkerhet & Arbetsmiljö)
  • Bas-U( Byggarbetsmiljösamordnare för utförandet)
  • Heta Arbeten (Brandskyddsutbildning)
  • ID06 (Förhindrar svartarbetskraft)
  • Truckkort     
  • Liftkort
  • Fallskydd
     

Duk & färger

Duk till tälthall

Duk

Tälthallens duk är tillverkad av en stark PVC-belagd polyestervävs om ger en motståndskraftig yta med hög drag och rivhållsfasthet. Duken är dubbellackerad vilket ger en glatt yta som bidrar till att både regn och snö glider av takytan. Dubbellackeringen av duken gör även att ytan blir smutsavstötande.

En stor fördel med vår tälthallsduk är att det inte bildas sprickor i duken vilket minimerar underhåll. Tälthallsduken är utvecklad för behålla sin funktion och utseende år efter år med en livslängd på ca: 25-30 år.

Färger på duk

Dukfärger

Duken finns i ett flertal färger och taket är som standard i vitt, vilket ger en mycket god ljusgenomsläpplighet.

Tälthall i plåt levereras med profilerad, lackerad stålplåt i valfri standardfärg.

Behöver ni en annan färg? Var god kontakta oss.

Isolerad tälthall & avfuktad tälthall

Insida i avfuktad tälthall

Isolerad tälthall

En isolerad tälthall är en perfekt lösning för att skapa ett utrymme som skall vara uppvärmt och samtidigt energibesparande. Hallens insida kläs med en isolerad innerduk som fästes upp på insidan av stålstommen, vilket ger en säker lösning som bibehåller sin isolerande funktion.

Med en isolerad tälthall kan du lagra och skydda ditt gods från temperaturförändringar och fukt, vilket är avgörande för att säkerställa godsets kvalitet och hållbarhet. Den isolerade innerduken hjälper till att hålla en jämn temperatur och förhindra kondensbildning, vilket minskar risken för skador på dina produkter. Detta gör vår isolerade tälthall till ett utmärkt val som plocklager.

Avfuktad tälthall | Torrluftslager

I en avfuktad tälthall kan man med fördel förvara en mängd material så som: järn, plåt och aluminium för att det inte ska bli korrosion, pappemballage för att det inte ska mjukna och falla ihop och elektronik och elkomponenter för att de inte ska oxidera.

Portar & Dörrar

Vikport

Vikport

En vikport är en portlösning som är välisolerad, tät och robust, vilket gör den till en pålitlig och hållbar lösning. Vikporten har god funktionalitet och en lång livslängd och den minimerar utrymmet som krävs både vid tak och på sidorna. På så sätt kan tälthallens totala utrymme användas mer effektivt. Vikportar kan installeras både inåtgående och utåtgående.

 
Skjutport

Skjutport

Vi erbjuder anpassningsbara takskjutportar, som är skräddarsydda för att passa era behov och tälthallens utformning - med eller utan automatik. Våra takskjutportar är särskilt populära på grund av deras platsbesparande egenskaper. När du öppnar porten, glider den smidigt upp under taket och frigör därmed utrymme i och omkring portöppningen.
 

 
Dörrar

Dörrar

Till våra tälthallar erbjuder vi standardiserade och skräddarsydda dörrar som kan anpassas efter era unika önskemål. Vi erbjuder ett brett utbud av gångdörrar som kan installeras på både lång- och kortsidorna av tälthallen. Dessa dörrar finns i olika utföranden, inklusive isolerade, inåtgående eller utåtgående, fristående eller integrerade i porten.

 

Användningsområden för tälthallar

Tälthall för industri

Industrilager

En tälthall är ett kostnadseffektivt industrilager som kan anpassas precis efter era krav och behov. Oavsett om ni behöver lagra känsligt gods som kräver en konstant temperatur eller ett lager som håller en konstant luftfuktighet så är våra tälthallar ett perfekt val som ett industrilager. Med sin pelarfriayta är det enkelt att planera sitt lager och använda komma åt med hanteringsmaskiner som tex staplare.

Tälthall för bulk hantering

Bulkhall

En tälthall är en utmärkt lösning som bulklager för företag som behöver extra lagringskapacitet och vill ha möjligheten att snabbt kunna anpassa sin lagringskapacitet efter förändrade behov. Att använda en tälthall som bulklager är idealiskt för företag som behöver lagra material, varor eller utrustning och behöver få snabb tillgång till dessa.

Tälthall för återvinning

Återvinningslager

Behöver ni en kostnadseffektiv lösning för återvinnings- och avfallsindustrin är en tälthall ett utmärkt val. Tälthallen kan fungera som en lagerplats för material som ska sorteras och återvinnas, t.ex. papper, kartong, glas och metall.

Tälthall för logistiklager

Logistiklager

En tälthall är en utmärkt lösning som logistikföretag  som behöver extra lagringskapacitet och vill ha möjligheten att snabbt kunna anpassa sin lagringskapacitet efter förändrade behov. Att använda en tälthall är idealisk lösning för företag som behöver lagra material, varor eller utrustning och behöver få snabb tillgång till dessa.

Maskinförvaring

Maskinhall

Våra tälthallar används ofta som maskinhall för att skydda lastbilar, traktorer och eller andra typer av maskiner. De kan kan levereras som lagerhall med portar för maskinerna eller med öppna sidor för snabb åtkomst och samtidigt som de skydd mot regn och snö.

Tälthall för marint bruk

Lager för hamn & marin

En tälthall är ett användbart verktyg för hamnar och marina användningsområden på grund av dess flexibilitet, portabilitet och anpassningsförmåga till olika behov. Den kan användas för att lagra båtar under vinterperioden eller användas som väderskydd vid reparation och underhåll då tälthallen ger skydd mot regn, snö och andra element som kan skada båtarna.

Emballage lager

Emballagelager

PMH-Hallen kan anpassas som lager för transport och logistikkedjan. Hallen fungerar utmärkt för att lagra både engångsemballage och returemballage.

Tälthall för virke

Virkeshall

Virkeshallen är en smart och kostnadseffektiv lösning för lagring av virke och trävaror.  Virkeshallen/virkeslagret är konstruerad med en pelarfri golvyta för optimal lagringsyta och åtkomst inne i lagret.

Vanliga frågor & FAQ

Vad är priset per m² för en tälthall?

Tälthallars pris per m² kan skilja sig av flera skäl. Våra tälthallars pris per m² baseras på flera faktorer så som tälthallens mått, geografiska placering, anpassning, utrustning och montage. För att få ett mer preciserat prisförslag var god kontakta oss.

Hur lång är leveranstiden för en tälthall?

Vi levererar alltid våra tälthallar så snabbt vi kan. Det finns flera faktorer som påverkar leveranstiden för en tälthall. De faktorer som påverkar leveranstiden av en tälthall är väder, specialanpassad konstruktion, dimensionering, användningsområde och montage. Oftast är leveranstiden 10 veckor eller mindre.

Finns det serviceavtal för tälthall?

Vi erbjuder serviceavtal där vi gör servicebesök för att säkerställa att er tälthall fortsätter att fungera optimalt. Våra erfarna servicetekniker hjälper till att identifiera eventuella problem och ta itu med dem innan de utvecklas till allvarligare. Genom att välja ett serviceavtal kan du ha ro att veta att din hall alltid är i goda händer och att vi kommer att ta hand om eventuella problem som kan uppstå.

Vilket underhåll ska man utföra på en tälthall?

För att tillvarata en tälthalls långa livslängd och se till att den fungerar optimalt under många år framöver är det viktigt att man gör förebyggande underhåll. Detta kan utföras självständigt med hjälp av drifts- och underhållsinstruktionerna som följer med er PMH-Hall. Skulle ni behöva hjälp med underhållet så hjälper vi er med detta.

Är en tälthall inbrottssäker?

Duken ger inget större inbrottsskydd. Är tälthallen inte i ett inhägnat område rekommenderar vi en tälthall med plåtklädda sidor för att öka inbrottskyddet.
 

Fungerar en tälthall i gruvindustrin?

Våra tälthallar används ofta i gruvindustrin som lagerlokal för reservdelar och andra nödvändiga material, men även som maskinpark för att skydda gruvmaskiner, såsom lastbilar, traktorer och borriggar. En tälthall kan även användas som temporär förvaring för farligt avfall som genereras av gruvverksamheten, t.ex. kemikalier och förorenat vatten.

Är en tälthall CE-märkt?

Våra tälthallars stommar är CE-märkta och tillverkas enligt EN-1090-2 av certifierade verkstäder. Med PMH-Hallen kan du vara säker att er tälthall följer senaste standarden för utförande och kontroll.

Vilket underlag krävs det för att bygga en tälthall?

En tälthall förankras oftast på en asfaltsplan, men kan även fungera på en välpackad grusplan. För att vara säker på om ert underlag fungerar för en tälthall, var god kontakta oss.

Går det att öppna upp en hel sida av en tälthall?

På en tälthall går det endast att öppna upp på helt på gavelsidan. På långsidorna går det ej då ramverket kommer ner där. Däremot kan man installera portar och dörrar på långsidorna.

Vilket underhåll behöver en tälthall?

En tälthall kräver oftast väldigt lite underhåll under normala förhållanden. Vår unika dukspänningsteknik med spännskruvar ger ett minimalt behov av efterspänning. Men efter extremväder så som en storm bör man kontrollera att vidkryss forfarande är spända.

Följer era tälthallar gällande regler?

Alla våra tälthallar tillverkas enligt EN-1090-2, dimensioneras efter Europeiska konstruktionsstandarderna (EKS) och utformas efter Boverkets regler BBR.

Går det att hyra eller leasa en tälthall?

Våra tälthallar går att köpas, leasas eller hyras. Kontakta oss för mer information.

Hur lång livslängd har en tälthall?

Tälthallsduken är särskilt utvecklad för att behålla sin funktion och estetiska utseende år efter år. Med korrekt användning och lämpligt underhåll kan tälthallsduken ha en teknisk livslängd på cirka 25–30 år. Detta innebär att du kan vara trygg med att din tälthall kommer att fortsätta att prestera och hålla en bra visuell kvalitet under en lång tid framöver.

Varför ska man välja en isolerad tälthall?

Att välja en isolerad tälthall ger fördelen av att kunna kontrollera och upprätthålla en stabil temperatur inuti hallen. Det skyddar lagrat gods mot temperaturvariationer och fukt, vilket är avgörande för att bevara godsets kvalitet och hållbarhet. Isolerade tälthallar minskar också risken för kondensbildning.

Varför behöver ni veta snölastzon vid köp av tälthall?

Vi behöver veta snölastzonen vid köp av tälthall för att säkerställa att konstruktionen är anpassad för att klara av den snöbelastning som kan förekomma i det geografiska området. Snölastzonen definierar den maximala mängden snö som förväntas kunna falla på ett område under en viss tidsperiod. Genom att ta hänsyn till snölastzonen kan vi välja rätt dimensionering av tälthallen och dess strukturer för att garantera dess säkerhet och stabilitet.

Behövs det bygglov för en tälthall?

Vid installation av en tälthall inom ett detaljplanerat område krävs normalt sett ett bygglov. Det finns olika typer av bygglov beroende på om tälthallen är temporär eller permanent. För att underlätta processen erbjuder vi kostnadsfri hjälp med den dokumentation som krävs, såsom ritningar, intyg och kontrollplaner. Efter att bygglovet har beviljats kan vi även assistera med konsultation inför tekniskt samråd och syn inför slutbeskedet för att säkerställa att allt går smidigt.

Går det att värma upp och isolera tälthallen?

Ja, det går att värma upp och isolera en tälthall. Hallens insida kan kläs med en isolerad innerduk som fästs upp på insidan av stålstommen. Detta ger en säker lösning som bibehåller sin isolerande funktion. En isolerad tälthall är idealisk för att lagra och skydda gods från temperaturförändringar och fukt, vilket är viktigt för att bevara godsets kvalitet och hållbarhet. Den isolerade innerduken hjälper till att upprätthålla en jämn temperatur och förhindrar kondensbildning, vilket minskar risken för skador på lagrade produkter.

Vad kostar en tälthall / tälthall pris?

Priset för en tälthall påverkas av flera faktorer, inklusive tälthallens mått, geografiska placering, anpassning och specialfunktioner, utrustning och tillbehör samt montage och installation. Storleken på tälthallen spelar en roll då det krävs mer material och arbetskraft för större hallar. Geografisk placering kan påverka kostnader för transport och eventuella tillstånd. Anpassningar och specialfunktioner kan innebära extra kostnader. Utrustning och tillbehör som inkluderas kan också påverka priset. Slutligen kan kostnaden för montage och installation variera beroende på projektets komplexitet.

Är en isolerad tälthall användbar till förvaring av fuktkänsligt material?

Ja, en isolerad tälthall är användbar för förvaring av fuktkänsligt material. Den isolerade konstruktionen hjälper till att kontrollera fuktighetsnivåerna och minska risken för kondensbildning, vilket skyddar det fuktkänsliga materialet och bevarar dess kvalitet.

Vad finns det för fördelar med att hyra en tälthall?

Att hyra en tälthall erbjuder flera fördelar, inklusive flexibilitet i användningstiden och anpassning efter behov. Hyra eliminerar behovet av stora kapitalinvesteringar och underhållskostnader. Dessutom kan hyra av tälthallar vara kostnadseffektivt för tillfälliga eller kortvariga projekt och ger möjlighet att prova på och anpassa storlek och utrustning innan man gör ett eventuellt köp.