Maskinhall

Maskinhall med 3 ingångar

Maskinhall

PMH-Hallen är din partner för kostnadseffektiva och kundanpassade maskinhallar i både plåt och duk. Oavsett om du behöver en stor eller liten maskinhall, så ser vi till att den snabbt är på plats och redo att användas.

Vår expertis sträcker sig från grundläggning till färdig installation och efterservice. Vi tar hand om hela processen, från projektering till montage, så att du kan känna dig trygg genom hela projektet

Med över 3000 byggda hallar har vi en gedigen erfarenhet och kunskap om hur man skapar en maskinhall, oavsett om det är bilar, traktorer, lastbilar eller andra maskiner.

Maskinhallar

Maskinhall plåt

Maskinhall plåt

Maskinhallar i plåt med duktak är en utmärkt lösning för att skydda maskiner och utrustning. Den starka plåtstrukturen ger en robust och hållbar konstruktion som tål tuffa väderförhållanden och skyddar mot korrosion.

Duktaket ger naturligt ljusinsläpp och minskar energikostnaderna samtidigt som det skapar en ljus och trivsam arbetsmiljö. Kombinationen av plåt och duktak ger en kostnadseffektiv och praktisk lösning för maskinlagring och arbetsutrymme.

Maskinhall duk

Maskinhall tält

Tälthallar är utmärkta som maskinhallar av flera skäl. Deras flexibilitet gör det möjligt att anpassa dem efter specifika behov och krav. Med möjligheten att ha både stängda och öppna sidor kan de erbjuda skydd mot väderförhållanden samtidigt som de tillåter enkel åtkomst och förflyttning av maskiner.

Tälthallar är ett kostnadseffektivt alternativ till andra byggnader och kan snabbt sättas upp och anpassas efter behov, vilket gör dem till en praktisk och mångsidig lösning för maskinlagring.

Dimensionering

Ritning av bredd och höjd av en maskinhall

Bredd & längd

Vi erbjuder maskinhallar i olika storlekar och konfigurationer för att anpassa oss efter dina maskinlagringsbehov. Våra maskinhallar finns i flera standardbredder, inklusive 8, 10, 12, 15, 18, 20, 24, 26, 30, 36 och 40 meter. Om du har behov av en bredare maskinhall än våra standardalternativ, är du välkommen att kontakta oss, och vi kommer att hitta en lösning som passar dig.

När det gäller längden på maskinhallen finns det inga begränsningar, och den kan anpassas i multiplar om 4 meter för att passa dina specifika krav och önskemål.

Höjd

Eftersom maskinhallens konstruktion är bågformad, varierar höjden naturligt, med den högsta punkten i mitten och en lägre höjd på sidorna. Den bestämmande höjden är den fria höjden vid sidan av fackverket. Vi på PMH-Hallen anpassar vi höjden efter dina specifika behov och krav.

Maskinhall portar

Vikport maskinhall

Vikport

En vikport är den optimala portlösningen för maskinhallar med sin robusta och välisolerade design som garanterar pålitlighet och hållbarhet, samtidigt som den gör det enkelt att komma in och ut med maskiner.

Vi erbjuder Sveriges mest sålda vikport, utvecklad och tillverkad i Sverige av Prido, med en generös 7 års garanti.

Skjutport maskinhall

Skjutport

Vi erbjuder skräddarsydda takskjutportar som är anpassningsbara efter dina specifika behov och maskinhallens layout, oavsett om du föredrar automatik eller manuell styrning.

Våra takskjutportar är särskilt eftertraktade på grund av deras förmåga att spara utrymme. När porten öppnas glider den smidigt upp under taket, vilket frigör värdefullt utrymme både inuti och runt omkring maskinhallen.

Vi är med er från projektering till färdig hall

Konstruktion maskinhall - ritning

Projektering & konstruktion

Våra maskinhallar skräddarsys enligt dina specifika förutsättningar, behov och krav. Konstruktionsavdelningen hos PMH-Hallen arbetar med att utveckla, beräkna och ta fram ritningsunderlag i enlighet med aktuella normer och föreskrifter. Detta inkluderar fullständiga bygghandlingar för hela processen, från konstruktion till installationer.

Färdig hall

PMH-Hallen finns där för er även efter att ni fått er färdiga maskinhall på plats. Vi erbjuder serviceavtal och gör servicebesök för att utföra reparation vid olyckor eller för att göra underhåll i förebyggande syfte. Behöver ni i framtiden förlänga, förkorta eller flytta er maskinhall så löser vi även detta.

Maskinhall bygglov

Bygglov maskinhall

Maskinhall - ekonomibyggnad

En maskinhall som är designad för användning inom jordbruk eller skogsbruk benämns även som en ekonomibyggnad.

Enligt plan- och bygglagen (PBL) krävs normalt sett inte en bygglovsansökan för att uppföra en ekonomibyggnad, förutsatt att den byggs inom ett område som inte omfattas av en detaljplan. För att undvika behovet av en bygglovsansökan måste maskinhallen vara anpassad för den specifika näringen. Om huvudsyftet med maskinhallen är lagring av till exempel jordbruksmaskiner, brukar det vanligtvis inte krävas ett bygglov.

Maskinhall i detaljplanerat område

Om en maskinhall sätts upp inom detaljplanerat område krävs bygglov. Det finns temporärt eller permanent bygglov. Vi hjälper kostnadsfritt till med den dokumentation i form av ritningar, intyg och kontrollplaner som krävs. Efter att bygglovet har beviljats, erbjuder vi konsultation inför tekniskt samråd och syn inför slutbeskedet.

Montage av Maskinhall

Montage av maskinhall

Montage

Vi på PMH-Hallen besitter omfattande expertis när det kommer till montering av maskinhallar. Våra erfarna montörer har många års praktisk erfarenhet inom professionell maskinhallsmontage.

Vår långa av erfarenhet och kunskap och mer än 3000 byggda hallar gör att vi kan erbjuda fasta priser för montage av maskinhall och att garantera korrekt utförande med snabbhet och effektivitet.
 

Certifikat & Säkerhet

Vi tar säkerhet och arbetsmiljön på största allvar när vi tillverkar och monterar tälthallar. Våra montörer genomgår kontinuerligt utbildningar och har de certifieringarna som krävs för att uträtta montage enligt gällande arbetsmiljölagar. Vi genomgår även de lokala säkerhetsutbildningar som er verksamhet kräver.

Våra montörer erhåller följande certifieringar

 • SSG Entré (Säkerhet & Arbetsmiljö)
 • Bas-U( Byggarbetsmiljösamordnare för utförandet)
 • Heta Arbeten (Brandskyddsutbildning)
 • ID06 (Förhindrar svartarbetskraft)
 • Truckkort     
 • Liftkort
 • Fallskydd
   

Isolerad maskinhall

Isolerad maskinhall

Två typer av isolering

Som standard erbjuder vi två utföranden, varav ett inkluderar isolering. För en maskinhall i plåt erbjuder vi isolering som liknar en konventionell byggnad. Om det är en maskinhall med duk, isoleras den med innerduk.

Vad kostar en maskinhall?

Maskinhall med bilar

Priset på en maskinhall kan variera avsevärt beroende på flera faktorer.  Nedan förklarar vi vad som påverkar priset för en maskinhall.

Typ av maskinhall

Materialet som används och mängden av det påverkar priset på en maskinhall. En blandning av plåt och duk har en högre initial kostnad än en maskinhall helt i duk.

Storlek

Storleken på maskinhallen påverkar slutligen priset eftersom en större maskinhall kräver mer material för att byggas.

Montage

Vi ger alltid fast pris på ett montage av en maskinhall.  I det priset kalkylerar vi in kostnaderna för arbete, tid, utrustning och transport.

Tillval

Priset på en maskinhall påverkas också av antalet tillval och vilken typ av tillval som väljs. Tillval är extra funktioner eller anpassningar som kan göra maskinhallen mer användbar eller bekväm för specifika ändamål.

Här är några exempel på hur olika typer av tillval kan påverka priset:

 • Isolering
 • Portar/dörrar
 • Fönster
 • Belyning
 • Andra anpassningar.