11 JUL

Bulkhall

Skrivet av Sonny Karlsson
 

Bulkhall för bulklagring - vad är bulkhall?

 

Vad är en bulkhall? En bulkhall används helt enkelt för bulklagring av spannmål, salt, pellets, sand, grus, sågspån och övriga bulkvaror i bulkform. Bulklagring kan ske på många olika sätt, exempelvis i silos eller som vi föredrar, i en bulkhall. En bulkhall har ofta högt i tak, stora golvytor och en integrerad sarg i betong eller trä.

Bulkhall
Bulkhall
  

Fördelar med vår bulklagring

 

Vilka fördelar finns det med bulklagring i en bulkhall från PMH? Svartet är många! den varmförzinkade stommen ihop med den lackerade duken gör bulkhallen mycket motståndskraftig och korrosionsbeständigt vid exempelvis lagring av salt som har negativ inverkan på omgivningen. En mycket viktig egenskap för våran bulkhall är att den är väderbeständig och håller godset torrt. PMH-Hallens bulkhall är utformad för att kunna behovsanpassas och skräddarsys så den passar just er bulklagring. En stor fördel med att lagra i en bulkhall jämfört med traditionell silos lagring är att dem också fungerar som arbetsstation, då lastbilar kan köra in och ut.

 

Bilder på bulklager & bulkhall

 

Se nedan detaljbilder på bulklager / bulkhall med bulkvägg i både betong och trä.

bulkhall
Bulklagring i bulkhall
 

Bilder på bulkväggar i bulkhallar

 

Exempel på bilder på bulkväggar i olika höjder och utformningar. Man kan i princip konstruera och dimensionera bulkväggen ideal för de flesta typer av bulklagringar.

bulkvägg till bulkhall
Bulkväggar i trä och betong

Kännetecken för en användbar bulkhall

  • Högt i tak
  • Stora golvytor
  • Stora portar / öppen sida
  • Enkelt att transportera gods ut och in
  • Anpassningsbar bulkvägg / sarg
  • Korrosionsbeständigt material
  • Väderbeständigt / skall hålla godset torrt
  • Kan expanderas / byggas ut, jämfört med lagring i silo

Arbetsprocessen i en bulkhall

En av de stora fördelarna med att använda en lagerhall för bulklagring är att du kan sköta hela arbetsprocessen inifrån bulkhallen.

 

Vad kostar ett bulklager?

Bulkhall / bulklager från PMH-hallen är särskilt anpassade och dimensionerande efter varje enskilt ändamål och hur ni skall bulklagra. Därför finns ingen standard pristariff men kontakta gärna vår säljavdelning för prisuppgifter eller övrig bulkhalls information.


 
 
Skrivet av Sonny Karlsson