Lagerhall, dukklädd

Lagerhall är en rationell och ekonomisk lösning på de flesta lagerbehov. Lagerhallen kan anpassas precis efter just vad du behöver.

  • Stora ljusa pelarfria golvytor
  • Underhållsfritt material
  • Låg investeringskostnad
  • Kort byggtid
Dela:

Lagerhallen som passar de flesta lagerbehov

En lagerhall från PMH är en rationell och fördelaktig lösning på de flesta lagerbehov. Lagerhallen kan ni få designad utifrån era specifika behov och önskemål. Nästan varje hall är unik och anpassad efter vad som behövs för att passa just er verksamhet. Det finns en stor variation på portar och gångdörrar att välja mellan och de går att placera både på gavlarna och långsidorna. 

 

Hallen är konstruerad så att det inte skall finnas några bärande stolpar/pelare inuti hallen, utan golvytan är fri att kunna utnyttjas på bästa sätt, till det ni vill förvara i er lagerhall. Lagerhallen går att få i många olika storlekar. Standardbredd är från 8 meter ända upp till 50 meter, och den kan i princip vara hur lång som helst. Höjden anpassar vi efter vad ni behöver. Ska ni lagra högt gods, eller kanske behöver köra in med lastbil i lagerhallen, kan vi göra den i en höjd som passar just för det.

Varför välja Lagerhall från PMH istället för en konventionell byggnad?

 

Fördelarna med lagerhallar från PMH är många då hallarna går att skräddarsy för att anpassas till just ert förvaringsbehov. En lagerhall är relativt snabb att ta fram eftersom den består av ett väl utvecklat system av standardkomponenter. Den går snabbt att montera och den är relativt enkel att flytta. Om man behöver utöka sitt lager, kan man även förlänga hallen på ett enklare sätt än med en konventionell byggnad. En stor fördel med en Lagerhall är att man kan utnyttja hela golvytan, då det inte finns några pelare i hallen. Hela utrymmet är upplyst eftersom den vita takduken släpper genom dagsljuset som ger ett bra ljus i hallen.


En Lagerhall från PMH är utmärkt förvaring av gods som inte är så temperaturkänsligt. Man kan sätta en pallställning i hallen för att få pallförvaring även på höjden, och man kan även sätta en plankvägg en bit upp, om man behöver bulklagring av tex flis eller sand.

Storlek

PMH-Hallen kan skräddarsys efter vilken storlek som passar just era behov. Det finns ett antal standardbredder: 8-10-12-15-18-20-24-30-36-40 meter, men om ni behöver en annan bredd, så kan vi fixa även det. När det gäller längden på våra lagerhallar, så tillverkar vi dem som standard i 4-meters sektioner, men även här går det att ändra, så att ni kan få den storlek som passar er.

 

Lagerhallarnas höjd tillverkas i jämna meter från 3 meter och uppåt. Höjden vi anger är den lägsta fria höjden i hallen ute vid långsidan. Eftersom taket är bågformat blir höjden högre i mitten lite beroende på hur bred hallen är. Det bågformade taket gör att konstruktionen blir stabil utan pelare för att hålla upp taket, så golvytan blir helt fri att använda på bästa sätt.

 

Dukspänning

Vi spänner våra halldukar med hjälp en metod med spännskruvar, som innebär att duken håller sig lika spänd som när den sätts på plats, och man behöver inte göra någon så kallad efterspänning. Dessutom sätts en gängstångssäkring som skyddar duken. PMH-Hallens välvda takkonstruktion ger en optimal anläggningsyta för duken utan risk för punktvisa förslitningar, till skillnad från sadeltak och brutna tak. En vanlig hallduk levereras i tre delar; en duk som täcker tak och långsidor och två separata gaveldukar.

 

Vi svetsar ihop våra dukar plats vid montaget, vilket gör att passformen blir perfekt och hallen blir riktigt tät. Stora hallar som står på utsatta ställen med mycket vind kan behöva lite extra säkerhet i duken, och då kan man få insvetsade spännband som går från sida till sida över taket och sedan fästs i stommen.

Förankring

Förankringen, som gör att våra lagerhallar står stabilt, utförs på lite olika sätt beroende på markens beskaffenhet där hallen skall placeras. Skall lagerhallen stå på en hårt packad grusplan eller asfalterad yta används förankringsjärn eller jordankare. På de mindre hallarna sätts dubbla förankringsjärn 1 meter ner i marken vid varje ben. På de större hallarna står man ner ett jordankare som fälls ut när det är på plats. Passar denna metoden inte marken där hallen skall byggas, så kan man gjuta en betongplatta på plats eller sätta förfabricerade betongblock som en sockel att sätta hallen på.

 

Dimensionering

PMH-Hallen dimensioneras utifrån Europeiska Konstruktions Standarderna (EKS) samt Boverkets regler. Ingångsvärden blir för respektive kommuns bestämda snö och vindlaster.

Lagerhall ritning
Lagerhall ritning
Lagerhall ritning sidvy
Lagerhall ritning sidvy
Lagerhall ritning sidvy
Lagerhall ritning sidvy
Lagerhall ritning ovanvy
Lagerhall ritning ovanvy

Se film för Lagerhall

 
PMH-Hallen, 40 år på marknaden
PMH-Hallen den svensk konstruerade lagerhallen för lager, produktion och uthyrning. Lagerhallen kan erhållas i valfri längd och bredd samt har en fri, ljus golvyta utan pelare. Se filmen om PMH-Hallen »
 
 
PMH-Hallen, en vy från ovan
Många av våra kunder väljer PMH-Hallen för kvalité, flexibilitet och den låga investeringskostnaden. När ni väljer PMH-Hallen så hjälper vi er hela vägen med bygglovshjälp, projektering och montage. Se filmen en PMH-Hall från ovan »
 

Ladda ner broschyrer för Lagerhall