21 MAJ

Lagerhallen med inbyggd avfuktning

Skrivet av Niklas Håkansson
 

 

Lagerhallen med inbyggd avfuktning

PMH-Hallens Torrluftslager är en idealisk och energisnål lösning för lagring av fuktkänsligt material. Hallens täta konstruktion gör att den inre miljön kan kontrolleras effektivt genom avfuktning utan behov av värmeisolering eller uppvärmning.

 

Lagerhallen med inbyggd avfuktning

PMH-Hallens torrluftlager har många fördelar jämfört med konventionella byggnader. Hela utrymmet i hallen är ljust eftersom det vita pvc-taket släpper in dagsljuset, och det finns inga bärande stolpar mitt på golvet eftersom den bågformade konstruktionen hjälper till att göra hallen stabil. Torrluftlagret kräver tätt underlag såsom asfalterad yta alternativt en betongplatta. Vi gör dessutom en tätning mot underlaget/grunden för att få en effektiv och energisnål avfuktning. Med en tät konstruktion och ett avfuktningsaggregat skapar vi en perfekt miljö för fuktkänsliga material.

 

Lagerhallen med inbyggd avfuktning

 I en avfuktad PMH hall kan man med fördel förvara en mängd material såsom;

  • järn, plåt och aluminium för att det inte ska bli korrosion
  • pappemballage för att det inte ska mjukna och falla ihop
  • elektronik och elkomponenter för att de inte ska oxidera.

Torrluftlager minskar risken för textilier, trä, läder och spannmål ska drabbas av mögel och hindrar torra produkter som cement och konstgödsel att de klibbar ihop. Det finns olika avfuktningsmetoder och den vi använder oss av är adsorptionsavfuktning. Det är en effektiv och energisnål metod, där man drar ur fukten ur luften genom avfuktaren på ett sätt, så att man inte behöver tömma någon behållare med kondensvatten, utan den försvinner ut med kall luft ur avfuktaren.

Klicka här för att läsa mer om Torrluftslager

 

 


 
 
Skrivet av Niklas Håkansson
  Nyheter