Thermohall, isolerat och uppvärmt lager

Thermohallen är en välisolerad lösning på ett utrymme som skall vara uppvärmt och samtidigt energibesparande. Thermohallen är isolerad enligt traditionell metod och har kort leverans- och montagetid.

  • Välisolerad
  • Snabb leveranstid
  • Ljus interiör
  • Bra akustik
Dela:

Lagerhallen med den uppvärmda lagerytan

Thermohall produceras av standardkomponenter, som möjliggör stor variation av bredd, längd och höjd. Konstruktionen med självbärande ramar som ger en pelarfri yta med spännvidd upp till 50 meter och valfri längd. Det finns en stor flexibilitet vad gäller portarnas placering och övriga anpassningar. Hallen byggs i underhållsfritt material. Thermohallen bygger vidare på vår Lagerhall med väggar och tak av typgodkänd hallduk eller Combihall med väggar av profilerad stålplåt.

 

Hallen isoleras från insidan, vilket minimerar yttre påverkan av regn eller snö under byggtiden. Det går även att isolera PMH hallen i efterhand. Thermohallen uppfyller alla krav för en normal isolerad byggnad, men till ett mycket lägre pris. Typiska användningsområden för denna typ av hall är plocklager, visningshall, produktions-eller försäljningsyta. Hallen kan utrustas med fönster för större ljusinsläpp.  Belysning finns i form av energisnåla LED armaturer att sätta i taket. Uppvärmningssystem är valfritt, men levereras som standard med aerotemprar, varmluftsfläktar.

Är Thermohallen lämplig som produktionsyta?  

Thermohall är fullt isolerad med låga U-värden och passar utmärkt till att ha till produktionsverksamhet, som verkstad och montering men även för allmän tillverkning. Hallen förses med tåliga ytskikt på insidan i form av profilerad plåt på väggarna och mineralullsboard i taket som har goda akustiska egenskaper. Denna takboard gör att ljudet absorberas och gör att man får en behaglig ljudnivå i hallen fastän det sitter plåt på väggarna. Isoleringen mellan yttervägg och innervägg består av traditionell mineralull. 

 

Dörrar, portar och eventuella fönster placeras så som det passar er verksamhet bäst. Invändigt ser hallen ut precis som en vanlig lokal, med armaturer i taket och eluttag mm där man vill ha det. Hallens konstruktion gör att det det behövs en plan asfalterad yta eller en gjuten betongplatta att placera den på.

Isolering

Thermohall isoleras på konventionellt sätt. Träreglar fästs mellan rambenen och mellan reglarna läggs 95 mm mineralull. Mot utsidan monteras ett vindskydd och på insidan av isoleringen en plastfolie som diffusionsspärr. Utanpå denna, som innervägg sätts en lackerad trapetskorrugerad stålplåt VP 18*0,4 mm. Beräknat U-värde 0,45 W/m² ⁰ C. I taket, som isoleras på liknande sätt, sätts en extra 35mm mineralullsskiva som innertak istället för plåt.  Beräknat U-värde 0,25 W/m² ⁰ C. 

 

Projektering

PMH-Hallens stora fördel är att hela projektet inklusive dimensionering fixar vi, så ni slipper anlita externa arkitekter och konstruktörer. Vi har allt i huset! 

 

Ge oss din idé, så förverkligar vi den!

Portar/dörrar

När hallen är isolerad skall även portarna vara det. Valet står då mellan manuell vikport och elmotordriven takskjutport. Båda dessa olika portar går att fås i önskad storlek. I vikporten kan man få en infälld gångdörr och om man väljer takskjutporten sätts en separat gångdörr.  Beroende på hus stor hallen är, kompletterar man med det antal gångdörrar som behövs för att uppfylla kraven på nödvändigt antal nödutgångar.

 

Förbindelsegång

PMH-Hallen placeras med fördel fristående för att undvika snöfickor och problem med vattenavrinning. För att kunna köra torrt mellan befintlig byggnad och den nya hallen, kan hallen förses med en förbindelsegång som utformas efter befintliga förhållanden. Vi kontrollerar och mäter upp detta på plats för att det ska bli en sådan snygg och praktisk lösning som möjligt.

Se film för Thermohall

 
PMH-Hallen, 40 år på marknaden
PMH-Hallen den svensk konstruerade lagerhallen för lager, produktion och uthyrning. Lagerhallen kan erhållas i valfri längd och bredd samt har en fri, ljus golvyta utan pelare. Se filmen om PMH-Hallen »
 
 
PMH-Hallen, väx med Er framgång
PMH-Hallen kundanpassas enligt önskemål för att vara idealisk för varje enskilt uppdrag och verksamhet. Vi har sedan 1974 levererat mer än 3000 lagerhallar till nöjda kunder runt om i Sverige. Se filmen väx mer Er framgång »
 

Ladda ner broschyrer för Thermohall